Overzicht

Iedereen wil de uitzendingen graag op zijn eigen manier meebeleven. Daarom bieden wij verschillende manieren om de uitzendingen af te spelen.

Omdat niet iedereen even wegwijs is op een computer of tablet, hebben wij ook ontvangers die het meebeleven zeer eenvoudig maken. Dit kan met een Dahlia ontvanger op een televisie, maar ook alleen meeluisteren met een audio ontvanger is mogelijk.

De website van de kerk

Een kerk is meer dan kerkdiensten alleen. De meeste kerken hebben dan ook een eigen website waar bijvoorbeeld nieuwsbrieven, contactgegevens en foto's te vinden zijn.

Mijnkerkdienst.nl vindt het daarom belangrijk dat ook de uitzendingen meebeleefd kunnen worden op de website van je eigen kerk. Met onze integratiemodule is dat mogelijk en blijft de website van de kerk een centrale plek voor de gebruikers.

Zijn de uitzendingen nog niet geïntergreerd op de website van jouw gemeente? Laat de webmaster contact met ons opnemen, wij helpen diegene graag op weg.

Onze web-app

Het meebeleven van de uitzendingen beperkt zich zeker niet alleen tot de computer.
Ook via smartphone, tablet en TV kunnen de uitzendingen worden afgespeeld. Voor optimaal gebruiksgemak is er daarom onze web-app.

Iedere kerk krijgt bij ons een eigen web-app, die te gebruiken is op vrijwel alle apparaten met een browser. Daarnaast is deze te installeren op o.a. iPhone/iPad, Android en Windows waardoor de uitzendingen direct beschikbaar zijn vanuit het startmenu.

Lukt het niet om de app te installeren? Probeer dan deze stappen:

iPhone/iPad

  1. Open de web-app in Safari
  2. Tik naast de adresbalk op Delen
  3. Kies "Zet op beginscherm"

Android/Windows

  1. Open de web-app in Google Chrome
  2. Tik naast de adresbalk op Meer
  3. Kies "App installeren"

Kerken zoeken op ons platform

Een kerk kan ervoor kiezen om opgenomen te worden in het overzicht op deze website. Hierdoor kunnen gebruikers nog makkelijker de uitzendingen vinden.

Zie je jouw kerk er niet tussen staan? Informeer dan bij een contactpersoon van je eigen kerk.

Ook uitzenden op ons platform?

Meekijken via de televisie

Om de uitzendingen op een tv-scherm te kunnen bekijken zijn er verschillende mogelijkheden

Casten naar je Televisie

Vanaf de meeste telefoons en tablets zijn de uitzendingen te casten naar een Google Chromecast. iPhones en iPads kunnen de uitzendingen via Airplay casten naar een Apple TV.

Via de browser van een Smart TV

De meeste recente Smart TVs kunnen de uitzendingen weergeven via een ingebouwde browser.

Ga hiervoor op de TV naar mijnkerkdienst.nl, zoek je kerk en klik op "Naar uitzendingen".
Tip: voeg deze pagina gelijk toe aan de favorieten voor de volgende keer.

Let op: Niet alle Smart TV browsers zijn geschikt om uitzendingen (vloeiend) af te kunnen spelen.

Met een Dahlia ontvanger

Onze speciale ontvanger biedt de meest eenvoudige manier om uitzendingen mee te kijken op de televisie.

Deze ontvanger is aan te sluiten d.m.v. de bijgeleverde HDMI-kabel op een tv, monitor of beamer.

Tevens kunnen de omlijnde toetsen op de afstandsbediening zo ingesteld worden dat deze kan functioneren als tv-afstandsbediening. Hierdoor kan de afstandsbediening van de Dahlia-ontvanger voor zowel de tv als de ontvanger gebruikt worden.

Meeluisteren met een Lukasontvanger

De Lukasontvanger kan worden aangesloten op het internet. Hiermee kunnen kerkdiensten zowel live als achteraf worden beluisterd.

De ontvanger is geschikt voor situaties waarin een zeer eenvoudige bediening gewenst is. Door de simpele installatie is het mogelijk om deze ontvanger ook tijdelijk beschikbaar te stellen aan bijvoorbeeld zieke mensen, zowel thuis als in het ziekenhuis.

Geen internetaansluiting? Geen probleem, wij leveren mobiele internet verbindingen waarmee vrijwel overal in Nederland voor een laag bedrag de ontvanger voorzien kan worden van internet. Het trekken van kabels door de woning is hiervoor niet nodig.

Heb je nog een Lukas-, Auris- of KWR-ontvanger die is aangesloten op een ander platform? Geen probleem, deze kunnen worden omgezet naar mijnkerkdienst.nl.